Owner Post Them Follow+ Dash



The Talking Diary
__________ Y e a n n a

Greeting



Welcome to this lame blog :)
keep in touch and do give opinion or advice to me
Thankyou .
----------------------------------------------
do as you like , it's doesnt matter at all . cbox at Tell me section :)

Tell Me ;

⊰HOVER HERE!⊱
don't mess up my blog with your ads . just leave your footstep for me to trace you later okay ;)
whoever has my link in your linkies , do tell me . so that I'll put yours . *my previous code was missing :( *


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork

Big applause to
IlliShuhada and PikaChan
for the basecode and
layout arrangement :)
gorgeous images taken
from GW

#SiapaAku? SEGMEN 2015 Kalia.

Bismillahirrahmanirrahim.. 




aku taknak jadi cliche mahupun ollskul macam kak Adah ada mention tu . ahaha . lagipun aku dah ada buat summary pasal diri aku sendiri dekat kotak 'owner' tu . ok gais , boleh klik tu dulu ke ? jangan malu-malu . haha . 

so first aku bagitahu , I'm only 16 . so I'm very sorry to the elders dengan penggunaan 'aku' and tutur bahasa aku yang tak berapa nak baik ni . huhu .


puas dah tenung gambar tu ? haha . aku memang dah fikir dalam-dalam dan akhirnya aku setuju dengan kata-kata orang jepun tu (( baru aku sedar aku ni talam 3 muka :(  )) . aku memang akan treat setiap orang lain-lain sebab kau tahu la , PEOPLE ARE NOT SAME . buktinya , kau suka pink , abang kau suka hitam . lain la tu kan ? huhuhu.


i don't really care much
aku memang tak berapa nak kisah bila orang nak order aku buat apa-apa , nak ambil barang aku sesuka hati (( but MUST tell me before I found out by my own )) , nak suruh aku dengar cerita merapu dia , nak judge aku macamana sekalipun ; aku memang tak kesah . sebab aku memang jenis yang nak tahu apa orang fikir dan kata-kata diorang tu kinda penting la kut bagi aku . sebab aku memang akan selalu mengharapkan advice or any complain from others sebab tahap keyakinan aku agak kurang sebenarnya . about barang amik barang aku sesuka hati tu , aku memang okay je but must remember , i may do the same . bukannya sebab aku berdendam ke hape cuma itu habit kut . equal kan ? so , kalau kau jenis yang suka ambil barang aku tanpa cakap apa-apa , I will treat your things like mine too so kalau ada barang yang private sangat , tolongla warning aku awal-awal . aku takut aku terbukak . huhuhu . 

 don't know how to make friends 
huhu. aku selalu concern pasal benda ni . yelah , first impression orang terhadap aku selalunya yang tak baik . huhu . dah selalu dah kena cop sombong sebab aku memang takkan mulakan perbualan . lol. i cannot befriended when it's awkward . tak pasal-pasal aku yang gelabah kat situ . haha . sebetulnya aku bukannya jenis yang banyak cakap . tapi since form 2 kut aku dah bising sikit . huhu (( i will blamed awin thou make me like this )) haha . bila dah selesa dengan persekitaran sekeliling , aku mula la nak bercakap . dan bila aku dah bercakap , agak susah nak berhentikan aku . aku selalu kena bila tidu late night , lepas tu kawan ajak borak , aku punya la bercerita sampai akhirnya aku sedar aku cakap sorang-sorang . awal-awal dulu agak menyampah juga lah . iyelah , dia ajak aku borak , dia tidur dulu . huhu . tapi bila dah selalu , time aku cerita tu aku akan selitkan "kalau kau ngantuk sangat , tidur je la . tahu la aku berhenti time tu " . hahaha . dulu kalau ada presentation ke hapa , selalu nak jadi orang disebalik tabir je . but nowadays , aku memang suka volunteer nak present.  haha . so , alhamdulillah , oral aku takda la nervous atau kaku sangat . yang penting aku kena pilih tajuk yang aku suka baru la tak kering idea aku nak menjawab soalan-soalan trap cikgu :)  dulu pun aku pantang sangat  dengar lawak bodoh , lawak hambar semua tu. tapi sekarang aku taktahu apa jadi dengan aku , lawak paling hambar tu la yang aku rasa kelakar gals sampai teringat-ingat . huhuhu.

I love milk so much
dulu kecik-kecik aku sorang je yang minum susu sampai umur 6 tahun . hahahaha. adik beradik lain 3tahun dah taknak dah minum susu . tapi alhamdulillah , dulu aku takda la minum dalam botol susu , liyana guna yang macam cawan tu . haha . darjah satu berhenti sebab susu tu tulis sampai enam tahun je , so saya pun akur la . huhu . dulu memang sustagen choc yang aku suka . then darjah empat aku mula nak minum susu balik , so i minum yang kotak punya . selalunya dutch lady , HL atau goodday la . masuk form one , minum susu tepung balik sebab rasa lagi puas as aku tak berapa suka susu plain kalau kotak sebab macam tak feel bila minum . kehkeh

I always blinded when I saw orange stuff
kadang aku rasa macam penyakit kut . asal nampak barang oren, mata aku mula la tak lepas pandang , berbelah bagi dan macam nak meroyan je . hahaha . kalau tengok baju aku kat ampaian baju tu , mostly colour orange . kadang tu aku rasa menyampah jugak dan bosan . so , setiap tahun azam tak nak beli barang kaler oren lagi , tapi still . aku tetap rasa yang oren tu yang masuk dalam hati aku . hahahaaha. aku tetap akan pilih yang ada unsur oren walau sikit pun , baru aku beli . hahaha .

kinda addict with heels and shoes
aku suka pergi mall sangat-sangat . dan aku selalu masuk kedai yang pamerkan heels semua tu . i feel so happy when i see those heels , wedges , sport shoes and all shoes. even aku sendiri tahu aku hanya boleh pandang . huhuh. kat rak kasut tu pun ada 1 heels and 2 wedges  about 2.5 inch, tapi aku tak berani nak pakai sebab nanti memang ibu taknak jalan sebelah . hahaha .  alhamdulillah aku pun dah memang tinggi so nasib baik jugak la . huhu , kalau tak setiap 2 bulan aku akan melabur duit beli kasut baru kut . hahaha . bila jalan kat mall tu , suka ajak kakak jalan bahagian kasut . sendiri pakai tak boleh , so i selalu recommend kat kakak . haha . even kasut dia , aku yang bahagia lebih rasanya kut . kalau tengok bahagian 'them' kat atas tu , itu memang jenis kasut rankin first yang paling liyana suka . hahahaha .

i love hello kitty but not cats
yang ni pun aku tak tahu kenapa . huhu . kalau dulu memang dari jauh lagi aku dah boleh scan ada kucing kat tempat tu and aku takkan lalu kat tempat tu . hahaha. tapi itu dulu la  , aku sebenarnya ada keinginan nak pegang cuma aku tak berapa aku ni kan jenis yang gelabah . huhu , bila kucing tu bergerak mula aku macam nak campak je dia (( aku memang pernah pun beberapa kali )) haha . so , aku amik keputusan aku tak nak ambil risiko . huhu . tapi aku masih takut dengan kucing hitam . huhuhu


i'm easily getting excited for real when people ask me to talk about Justin Bieber
tbvh , aku bukan peminat dia since awal-awal dulu zaman muka baby face lagi .  i start minat dia since lepas lagu baby yang banyak cerita huhahuha pasal justin tu palsu la , ada orang tua pakai mask muka jadi dia , ada orang buat pembedahan plastik semua tu . then gosip site semua cerita benda buruk dia . ha , sejak tu i pay attention dekat dia ni and root for him even sebelum ni i tak pandang sangat pun . tapi aku tetap percaya gosip murahan tu sangat ridiculous and illogic but thanks to that too , i really stand for him until now :) 


btw, I was born at Negeri Sembilan but live at Selangor . usually if people ask me 'kau orang mana?'  i'm confidently will say I'm Selangorian . it doesn't mean that i'm not proud of my own birth place because i really proud of it and love that fact so much but i just know about selangor more about than negeri sembilan . but please  keep it in mind that it's SELANGOR not KL. i really hate when people mistaken kl and selangor as it's really diffrent thou . 


xoxo , yyaaa;